Evde Besleyebileceğiniz Evcil Hayvanlar

Tüm Yazılar

Değerli Pati Sigorta okuyucularımız,

Bu haftaki konumuz evde bakabileceğimiz evcil hayvanlar. Eğer siz de bir evcil hayvan sahiplenmek istiyor ancak hangi hayvanı sahiplenmek istediğinize karar veremiyorsanız bu yazımız sizin için faydalı olabilir. Hangi hayvanların evcil hayvan olarak bakılabileceği ve bu hayvanları sahiplenirken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair detaylı bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Evcil Hayvanların Özellikleri

Evcil hayvan seçiminizde öneriler yapmadan önce öncelikle evcil hayvanın tanımına bir bakalım. Evcil hayvan insanlar tarafından sahiplenip eğitim verilen, ihtiyaçları sahipleri tarafından karşılanan ve genelde kendilerine arkadaşlık etmesi için evde bakılan hayvanlardır. Sokakta ya da kendi doğal ortamlarında yaşayan hayvanlardan farklı olarak birçok farklı ihtiyaçları bulunur. Bunları genel olarak şöyle sıralayabiliriz:

-      Ev ortamında yaşayabilirler

-      Hayatta kalmak için sahiplerine bağlı olurlar

-      Veteriner bakımına ihtiyaç duyarlar

 Şimdi bu evcil hayvanlara bir göz atalım.

 Kedi

Evde Besleyebileceğiniz Evcil Hayvanlar

Evcil hayvan dendiğinde şüphesiz ilk aklımıza gelen kediler ve köpeklerdir. Bazı araştırmalara göre ise kediler dünyadaki en popüler evcil hayvanlardır. Kedilerin belki de daha bireysel hayvanlar oldukları ve kendi kendilerini temizledikleri için köpeklere göre bakımlarının daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de bir kedi sahiplenirken dikkat etmeniz gereken önemli konular vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

-      Kedinize uygun bir güvenli bir yaşam alanı oluşturun

-      Kedinizin rahat kullanabileceği bir tuvalet alanı düzenleyin

-      Kedinizi tanıyın, huylarını öğrenin, ihtiyaçlarına duyarlı olun

-      Rutin sağlık kontrollerini aksatmayın

 Köpek

Evde Besleyebileceğiniz Evcil Hayvanlar

Kedilerden sonra en popüler evcil hayvanların köpekler olduğunu söyleyebiliriz. Kedilerden farklı olarak köpekleri daha hareketli ve daha çok bakıma muhtaç hayvanlardır. Ayrıca yine kedilerden farklı olarak köpeklere eğitim vermek de gereklidir. Bir köpek sahibi olmadan önce bilmeniz gereken en önemli konuları şöyle sıralayabiliriz:

-      Köpeğiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenin, cinsi, özel ihtiyaçları, temel köpek bakımı gibi ve ona en uygun yaşam alanını oluşturun

-      Köpeğinizi sahiplendiğiniz süreçte ona eğitim vermeyi ihmal etmeyin

-      Sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırın

Balık

Evde Besleyebileceğiniz Evcil Hayvanlar

Patili dostlar dışında bakımı daha kolay olan bir evcil hayvan istiyorsanız balık almayı düşünebilirsiniz. Kendine has farklı birtakım zorlukları bulunmakla beraber, kedi ve köpek gibi sürekli ilgilenmek ve ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olmadığınız hayvanlardır balıklar. Her an kucaklayıp sevemeyebilirsiniz onları ya da birlikte uyuyup güçlü bir bağ kuramayabilirsiniz belki ancak akvaryumlarında yüzüşlerini her daim seyredebilirsiniz. Ayrıca evcil hayvan olarak bakabileceğiniz türlü türlü bir balık vardır. Bunlardan en popüler olan bazı balık türlerini aşağıda bulabilirsiniz.

-      Japon Balığı

-      Ejderha Balığı

-      Beta Balığı

-      Melek Balığı

-      Zebra Balığı

-      Astronot Balığı

-      Çöpçü Balığı

-      Lepistes Balığı

-      Kılıçkuyruk Balığı

-      Moli Balığı

-      Cüce Vatoz Balığı

Bu balık türleri bakımı en zahmetsiz balıklar olarak tercih ediliyorlar. Ancak balıklar konusunda daha deneyimleyseniz egzotik balıkları da her zaman tercih edebilirsiniz.

Hamster

Evde Besleyebileceğiniz Evcil Hayvanlar

Kemirgen bir evcil hayvan beslemek istiyorsanız bunun için en uygun aday hamsterlardır. Titizlikleriyle bilinen bu sevimli dostlarımız konusunda ise dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır.

İlk olarak yaşam alanlarının ve tuvaletlerinin temizliği onlar için çok önemlidir. Bu yüzden kafeslerinin temizliğini sık sık yapmanız gerekir. Bu konuda kafeslerinin tabanlarına ağaç talaşları yerleştirmek gibi basit çözümleri düşünebilirsiniz. Ayrıca tahmin edileceği gibi bu kemirgen dostlarımız için tahta kafesler yerine tel kafesleri tercih etmeniz daha uygun olur.

Kuş

Evde Besleyebileceğiniz Evcil Hayvanlar

Evde beslemek için ilk aklımıza gelen kuş türü muhabbet kuşlarıdır. Bunun sebebi hem bakımlarının daha kolay olması hem de daha sıcakkanlı olmalarıdır. Ancak bir muhabbet kuşu sahiplenirken ilk aklımıza gelen soru bir tane mi yoksa iki tane mi sahiplenmemiz gerektiği sorusu olur. Yaygın inanış tek başına muhabbet kuşu sahiplenmemiz gerektiği olsa da aslında bunun tam olarak doğru olduğunu söyleyemeyiz. Bu tamamen size ve kuş için oluşturacağınız yaşam alanına bağlıdır. Eğer evde çok vakit geçiren biriyseniz ve size sürekli arkadaşlık etmesini istediğiniz bir kuş sahiplenmek istiyorsanız bir tane sahiplenmenizde hiçbir sakınca yoktur. Yani önemli olan ona ayıracağınız vakittir burada. Ancak tam aksine vaktinizin çoğunu dışarıda geçiren biriyseniz bir değil iki muhabbet kuşu almayı düşünebilirsiniz. Böylece kuşunuz için yalnız olmayacağı bir yaşam alanı oluşturmuş olursunuz.

Değerli okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda sizler için evde bakabileceğiniz hayvanların bir listesini bir araya getirdik. Farklı ihtiyaçları olan farklı hayvan türlerinden bahsettik ve bazı önerilerde bulunduk.

Web sitemizden patili dostlarınızın sağlık ihtiyaçları için bize ulaşabilir, anında fiyat teklifi alarak bunları karşılaştırabilirsiniz. Evcil hayvan sigortası hakkında daha detaylı bilgi almak için her zaman bize ulaşabilirsiniz,

Sağlıklı günler dileriz,

 

 

Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı