Köpeğinizle Keyifli Bir Yürüyüş İçin

Tüm Yazılar

Sevgili Okurlarımız,

Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için belki de en önemli konulardan biri olan köpeğimizi yürüyüşe çıkarma konusundan bahsedeceğiz. 

Evde bakılan evcil köpekler, sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürmeleri için düzenli olarak dışarı çıkarılmalı ve koşma ya da yürüyüş ile egzersiz yaptırmalıdırlar. Yani köpeklerin dışarıda bulunmaları onlar için temel bir ihtiyaçtır diyebiliriz. Dışarıda geçirecekleri vakitte diğer köpekler ile sosyalleşecekler böylece iz sürmeye ve takip etmeye yönelik iç güdülerini tatmin etmek için etraflarındaki canlılar ile etkileşime gireceklerdir. Bu da onların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri ve sağlıkları için önemlidir.

Köpeğiniz ile yapacağınız bu düzenli yürüyüşlerde ya da park ziyaretlerinde keyifli vakit geçirmeniz için yapmanız gerekenleri sizler için bir araya getirdik. Aşağıda maddeler halinde yürüyüşe çıkmadan önce ve yürüyüş sırasında yapmanız gerekenlerin detaylı bir listesini bulabilirsiniz.

Yürüyüşten Önce Hazırlık

İlk olarak yürüyüşe çıkmadan önce yanınıza almanız gereken şeylere bir bakalım. Köpeğiniz için en uygun tasmayı seçmek öncelikli işiniz. Seçeceğiniz tasma hem köpeğiniz için hem de sizin için yeterli uzunlukta ve rahat olmalıdır. Özellikle yavru köpeğiniz varsa tasmayı doğru taktığınızdan emin olun.

Ayrıca kısa tasmalardansa uzun tasmaları tercih edebilirsiniz. Bu hem köpeğinize hareket etmesi için hem daha geniş bir alan sağlayacak hem de sizin kontrolünüz için daha rahat olacaktır.

Kaka Torbasını Unutmayın!

Köpeğinizi yürüyüşe çıkarmadan önce yanınıza almanız gereken en önemli ikinci şey kaka torbasıdır. Sorumluluk sahibi bir köpek sahibi olmak için kaka torbanızı mutlaka yanınızda götürün. Bu hem diğer insanlara hem de diğer köpek sahiplerine göstermeniz gereken bir görgü kuralıdır.

Kontrolü Elden Bırakmayın

Köpeğinizle çıktığınız yürüyüşten keyif almanız için kontrolü hiçbir zaman elden bırakmamaya özen gösterin. Ancak aynı zamanda köpeğinize de bu süreçte serbestçe dolaşabilmek, etrafı koklayıp keşfedebilmek için yeterli alanı ve zamanı tanıyın. Bunun için köpeğinize gevşek tasma ile yürüyüş eğitimi vermeyi deneyebilirsiniz. Böylece hem köpeğiniz nasıl davranacağını öğrenecek hem de siz yürüyüş sırasında oluşabilecek aksiliklerin önüne geçmiş olacaksınız.

Ayrıca yine köpeğinize trafik eğitimi de verebilirsiniz. Bunun için kendiniz internetten bile bilgi edinebilirsiniz. Trafik eğitimi içerisinde kavşaklarda oturması ve ışıklarda durup geçmesi için köpeğinizi eğitebilirsiniz.

Yürüyüş Süresi Ne kadar Olmalı?

Öncelikle köpeklerin yürüyüş süreleri farklı köpek ırkları ve farklı yaş gruplarına göre değişir. Daha küçük ve kısa boylu olan köpek türleri için yürüyüş süresi günde ortalama 15 ile 30 dakikadır ve bir günde ortalama iki kez yürüyüşe çıkarabilirler. Köpeğiniz yarım saati geçtiğinde dışarıda kalmaya devam etmek isterse bu süre uzatılabilir.

Bulldog, French Bulldog ya da Pug gibi köpek ırklarının yürüyüş sıraları daha kısa olmalıdır. Bunun sebebi bu tür köpeklerin burun yapılarının kısa olması bu sebeple yürüyüş yaparken nefes almakta zorlanmalarıdır. Yine uzun sırtlı ancak kısa bacaklı olan köpeklerin de yürüyüşleri kısa tutulmalıdır.

Peki hangi Saatler Yürüyüş İçin İdealdir?

Köpeğiniz günün her saati yürüyüşe çıkmaya hazır olabilir ancak sabah erken saatleri ya da akşam üzeri yürüyüş için en ideal vakitlerdir diyebiliriz. Bu saatlerde havanın serin olması ve kalabalığın az olması hem köpeğiniz için hem de sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Değerli Okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda köpeğiniz için keyifli bir yürüyüş yapmanız için bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik. Kısaca toparlamak gerekirse,

-       Köpeğinizin ırkına göre yürüyüş süresi ve zamanı farklılık gösterebilir.

-       Köpeğinizi bütün aşıları tamamlanmadan dışarı çıkarmamalısınız.

-       Günde bir kez yürüyüşe çıkmak idealdir. Zaman olarak ise sabahın erken saatlerini ve akşam saatlerini tercih edebilirsiniz.

-       Her gün aynı saatte yürüyüşe çıkmak köpeğiniz için bir rutin oluşturmak açısından önemlidir.

-       Yürüyüşe çıkarmak doğru tasmayı seçmeyi unutmayın.

-       Mutlaka kaka torbasını yanınızda götürün.

-       Yürüyüş için ideal ortamlar, park bahçe gibi ağacın ve yeşilin bol olduğu alanlardır.

 

Bir kez daha vurgulamamız gerekir ise, Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımıza özel ve kedi ve köpek sigortalarını online olarak sizlere sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görüp online olarak anında pati sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz.

Saygılarımızla

SigortaPati Ekibi

Sağlıklı Günler Dileriz,


Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı