Köpeklerde Tüy Dökülmesi

Tüm Yazılar

Sevgili Sigorta Pati okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda köpeklerde tüy dökülmelerinden bahsedeceğiz. Köpeklerde tüy dökülmesinin sebepleri nelerdir, tüy dökülmesini engellemek için neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Ancak öncelikle tüy dökülmesinin köpeklerde oldukça yaygın olan bir sağlık problemi olduğunu bilmelisiniz. Yani birçok durumda korkulacak bir hastalık değildir.

İlk olarak tüy dökülmesinin belirtilerine bir bakalım. Bu belirtileri genel olarak üç başlığa ayırabiliriz:

1-Kel Noktalar

2-Ciltte tahriş

3-Azalmış Tüyler

Bu belirtiler uzun süreli ve ısrarcı ise veteriner hekiminize mutlaka danışmanızı tavsiye ederiz. Peki tüy dökülmesinin sebepleri nelerdir? Gelin bunlara bir göz atalım.

Köpeklerde Tüy Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Peki bu tüy dökülmeleri neden olur? En yaygın nedenler arasında alerjiler, genetik, beslenmeden kaynaklı problemler, pire ve keneler ve stresi sayabiliriz.

Bunların dışında köpeklerde tüy dökülmesi çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Bunlar geçici cilt tahrişlerinden cilt hastalıklarına kadar değişebilir. Evde uygulayabileceğiniz basit çözümlerle dökülmeleri engelleyebilirsiniz ancak yine de en doğru teşhis ve tedavi için bir veteriner hekime danışmanızı öneririz.

Tüy dökülmelerinin sebeplerini genel olarak şöyle sıralayabiliriz;

-Bazı cilt hastalıkları tüy dökülmelerinin başlıca sebebidir. Bunlar mantar enfeksiyonları, saçkıran gibi hastalıklar olabilir.

-Bazı köpek ırklarında tüy dökülmesi genetiktir ve bu durumda korkulacak bir şey yoktur.

-Yine cilt hastalıkları olarak geçen cilt kanseri ciddi tüy dökülmelerine sebep olabilir.

-Kızgınlık dönemlerinden kızgınlık hormonlarının fazla salgılanması sebebiyle aşırı tüy dökülmeleri görülebilir. 

-Köpeklerde pire tüy dökülmeleri sebepleri arasındadır.

-Beslenmeden kaynaklı tüy dökülmeleri olabilir.

-Herhangi bir ameliyat geçirmiş köpeklerde ameliyat sonrasında tüy dökülmeleri görülebilir.

-Köpeklerde aşırı yalanma tüy dökülmesine sebep olabilir.

Evde Uygulayabileceğiniz Basit Çözümler

Daha önce de belirttiğimiz gibi tüy dökülmelerinin birçok farklı sebebi olabilir ve yapılacak en doğru şey bir veteriner hekime danışmaktır. Ancak sizlere evinizde uygulayabileceğiniz birkaç küçük çözüm önerimiz olacak. İlk olarak,

Dengeli Ve Sağlıklı Bir Beslenme Rutini

Tıpkı bizler gibi köpekler de ihtiyaç duydukları bütün vitaminleri, mineralleri tükettikleri besinlerden alınır. Biz nasıl bazı vitaminlerin bazı besinlerin eksikliği durumunda sağlık sorunları yaşıyorsak köpeklerimiz de tıpkı bizim gibi ihtiyaç duydukları vitaminleri yeterince alamazlarsa belirli sağlık sorunları yaşarlar. Tüy dökülmeleri işte bunlardan bir tanesi. Bu yüzden sağlıklı, yeterli ve dengeli bir beslenme şarttır.

Düzenli Fırçalama

Tüy dökülmelerini engellemede düzenli fırçalama çok önemlidir. Düzenli fırçalama ile seyrelmiş tüyler alınır ve köpeğin tüylerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca ciltte kaşıntı gibi problemlere sebep olabilecek yumak oluşumuna da engel olur.

Değerli Pati sigorta okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda köpeklerde tüy dökülmesi konusundan bahsettik. Tüy dökülmesinin sebeplerini, belirtilerini ve bu konuda evde neler yapabileceğinizi açıkladık.

Evcil hayvanınızla ilgili merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası için blogumuzu takip etmeye devam edin. Evcil hayvan sigortasına dair ihtiyaçlarınız için ana sayfamızdaki iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz,

Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımıza özel ve kedi ve köpek sigortalarını online olarak sizlere sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görüp online olarak anında pati sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

Saygılarımızla

SigortaPati Ekibi  

Sağlıklı günler dileriz,


Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı