Yavru Kedilerin Temel İhtiyaçları

Tüm Yazılar

Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru kediler. Bir kedi sahiplenmenin her ne kadar birçok güzel yanı bulunsa da beraberinde getirdiği sorumlulukları da unutmamak gerekir. Özellikle de bir yavru kedi sahipleniyorsak sorumluluklarımız yetişkin kedilere göre daha fazladır. Çünkü yavru kedilerin ihtiyaçları, bakımları onlara göstermemiz gereken ilgi yetişkin kedilerden çok daha farklıdır. Bu yazımızda yavru kedilerle ilgili bilmeniz gereken her şeyi bulabilirsiniz. Onların özel ihtiyaçları, beslenme ve temizlik alışkanlıkları, sosyal gelişimlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve daha fazlasını bu yazımızda sizler için derledik.

Bahsettiğimiz bu temel ihtiyaçları dört farklı başlık altında topladık. Gelin bu başlıklara hep beraber bakalım.

1- Yavru Kedilerin Beslenmesi

İlk başlığımız yavru kedilerin beslenmesi. Bu sevimli dostlarımızın en temel ihtiyaçlarının başında tabii ki dengeli ve düzenli beslenmeleri yer alıyor. Veteriner hekiminize danışarak sahiplendiğiniz yavru kediniz için en doğru mamayı tercih edebilirsiniz. Hem kuru mama hem yaş mama hem de ödül mamaları konusunda veteriner hekiminizden en doğru bilgiyi alabilir ve buna göre kediniz için bir beslenme rutini oluşturabilirsiniz. 

Yavru kedilerin mamaları içerisinde beyin gelişimlerini, sindirim sistemlerini, kas ve kemiklerini destekleyen içerikler bulunur. Özellikle sahiplenilip ev ortamında yaşamaya alışmış, yani artık evcil bir kediye dönüşmüş yavru kediler için bu zengin içerikli mamalarla beslenmek sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için en gerekli noktadır.

2- Yavru Kedilerde Temizlik

Yavru kediler için diğer bir önemli konu da temizlik konusudur. Kedilerin en temiz evcil hayvanlar olduklarını mutlaka duymuşsunuzdur. Bildiğiniz gibi kediler için temizlik diğer evcil hayvanlarda olduğundan çok daha önemlidir. Bu yüzden kumlarının düzenli olarak temizlenmesi, mama ve su kaplarının sağlıkları için düzenli olarak yıkanması gereklidir. Kediler kirli kumları kullanmazlar ve kirli mama kaplarından da hoşlanmazlar. Bu yüzden kumlarını düzenli bir şekilde değiştirmeyi ve mama kaplarını yıkamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. 

3- Yaşam Ve Konfor Alanı

Yavru Kedilerin Temel İhtiyaçları

Kedilerimizde tıpkı bizler gibi kendi özel alanları olmasına ihtiyaç duyarlar. Gün içerisinden yorgun düştüklerinde dinlenmek, uyumak, bazen yalnızca gürültüden uzaklaşmak için kendilerine özel bir alan isterler. Onların bu ihtiyaçlarını gözetmeniz yavru kedilerin sağlıkları ve günlük yaşamları için önemli olacaktır. Kedilere özel kedi evleri, kedi ağaçları ya da evinizin sakin bir köşesine onları için oluşturacağınız küçük bir köşe ile bu alanı onlara sağlayabilirsiniz.

Ayrıca konforlarından bahsetmişken yavru kedilerin oyuna olan düşkünlüklerini ve ihtiyaçlarına da unutmamak gerekir. Gerçekten de oyun kediler için bir ihtiyaçtır. Ayrıca yavru kedilerin sosyal gelişimlerinin sağlıklı olması için de önemlidir. Yavru kedilerin sevebileceği bir dizi çeşitli oyun ve oyuncakları veterinerlerden ya da pet shoplardan edinebilirsiniz. Hem kendi kendilerine oynayabilecekleri hem de sizinle birlikte oynayabileceği oyuncaklar alabilirsiniz.

4- Düzenli bakımları

Evcil hayvanların düzenli bakımlarının henüz yavruyken yapılması hem onlar için hem de ileride sorun yaşamamak adına sizin için daha sağlıklı olacaktır. İleri yaşlarında hiç veterinere götürülemeyen, tırnaklarının kesilmesine ya da tüylerinin taranmasına izin vermeyen kedileri hepimiz duyarız. İşte bu gibi sorunlar yaşamamak için yavru kedinizi ilk sahiplendiğiniz andan itibaren bu düzenli bakımları onun için alışkanlık haline getirmelisiniz. Örneğin kedilerin tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi hem sağlıkları açısından hem de fazla uzadığında sahiplerine zarar verebileceği için düzenli olarak kesilmelidir. Tırnak kesme çok basit ve kediniz için ağrısız bir süreç olsa da bütün kedilerin kaçınmaya çalıştıkları tehlike olarak algıladıkları bir olaya dönüşebilir. İşte bu yüzden kediniz daha yavruyken bu süreci yönetebilmeniz ilerleyen yaşlarında size kolaylık sağlayacaktır.

Bu süreçleri kolaylaştırmak için bir önerimiz de ödül mamalarıdır. Örneğin her tırnak kesimi veya tüy taramasından sonra kedinize ödül maması verebilirsiniz. Böylece kediniz sürece daha kolay uyum sağlayabilir.

Ayrıca rutin sağlık kontrolleri ve düzenli aşılar da kedinizin sağlıklı ve daha uzun bir ömür sürmesi için son derece önemlidir.

Değerli okuyucularımız,

Bu haftaki yazımızda sizlere yavru kedilerin temel ihtiyaçlarından bahsettik. Dostlarımızın bu temel ihtiyaçlarını beslenme, temizlik, rutin bakımlar ve konfor alanı başlıkları altında inceledik ve bu başlıkların önemini vurguladık. Evcil hayvanınızın sağlığına dair merak ettiğiniz her şeyi blogumuzda bulabilirsiniz. Ayrıca evcil hayvan hayvan sigortasına dair bütün ihtiyaçlarınız için bizlere her zaman ulaşabilirsiniz,

 

 

 


Evcil Hayvan Nereden Alınır?
Bu hafta ecvil hayvan beslemek isteyen sevgili dostlarımızın evcil hayvana nereden sahip olacakların...
Devamı
Yavru Köpeklerin Temel İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız, bu haftaki konumuz patili dostlarımızdan yavru köpekler. Bir köpek sahiplenm...
Devamı
Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta kedi sahiplenmek isteyen kişiler cins bir yazı hazırladık. Evde besleye...
Devamı
Evde Köpek Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sevgili Okurlarımız,Bu hafta köpek sahipleri için bir yazı hazırladık. Evde köpek besleyenler için d...
Devamı